17:00

Värnamo Södra FF 1

Referat: IF Hallby FK - Värnamo Södra FF 5-2 (3-1)

Förlust i Jönköping

I en, som vanligt, dramatiskt drabbning segrade Hallbys grabbar med 5-2 i matchen med en starttid sent på lördagseftermiddagen.

Spelmässigt började Hallby matchen mycket övertygande och att vi höll nollan intakt första 20 får vi tacka dagens burväktare Ademir tillsammans med våra hårt defensivt arbetande utespelare, för.

Men med våra två snabba forwards, Isac och Viktor, lyckades vi ändå skapa lägen och efter 25 minuter fälls Isac då han ska placera in bollen i mål och straffen är solklar. Joels placering av straffen var inte lika solklar men i mål gick bollen :)

Vi hade vid detta laget ryckt upp oss ordentligt spelmässigt men fotbollen är sällan logiskt och istället för att spelövertaget skulle resultera i ytterligare mål framåt gör Hallby på kort tid två fina mål och tar ledningen. Summerat rättvist men ändå just då helt ologiskt.

Att Hallby sedan på några sekunders övertid av första halvlek drar in en häxpipa från 30 meter till 3-1 är tungt för oss alla men stämningen i halvek är mycket god och vi ser ser verkligen fram mot andra halvlek.

Om vi gjorde 20-25 mycket bra defensiva minuter och lika många offensivt bra i första halvlek så gör vi en till stora delar helt fantastisk bra andra halvlek och med normal utdelning hade vi gjort halvdussinet mål framåt. Men Hallbys spelare offrade sig huvudlöst och bland annat räddade de tre (!) gånger på mållinjen.

Längst fram i minnet, efter att Carl på Tims fina framspelning med kvarten kvar att spela reducerat till 3-2, finns Anfallet med stort A: William (som gör sin sin bästa och helt felfria insats i V Södra-tröjan) gör en grym brytning, håller lugnt i bollen och chippar sedan bollen fram till Viktor som slår en övernaturligt bra djupledspassning till Elias B (04-an som skulle spelat vid behov men blev inbytt efter skador i 13:e minuten och sedan dominerade matchen) som springer ifrån, rundar målvakten och sätter 3-3...men då dyker en Hallbyspelare (med fara för livet) in i stoplen och räddar bollen från att passera mållinjen. All respekt för den inställningen!

Istället för 3-3 råkar vi, med sju minuter kvar, styra bollen in i eget mål till 2-4 efter ett inlägg och då går luften ur oss alla.

Överlag var det en fantastiskt bra P15-match från minut 20-70 mellan två lag med många mycket duktiga fotbollsspelare. Det är viktigare än allt som händer senare då matchen får en avslutning med stor irritation, vilket tyvärr blivit en (o)vana i mötena med Hallby.

Tyvärr innebär tumultet att vår fantastiskt duktige och viktiga mittback Joel (som inte minst är en "redigt bra pajk" som vi alla gillar skarpt) är avstängd i seriens avslutande derby hemma mot Gnosjö nästa söndag. Men å andra sidan måste vi förlora mot Gnosjö och Hallby vinna mot Öster på bortaplan för att vi ska kunna tappa andraplatsen i P15 Elit.

Nu efter en härlig "Facebook-video-konferens" mellan oss ledarkollegor vänder vi blad och ser fram mot söndagens bortamatch i Mullsjö då vi betar av de första tre poängen av nio i avslutningen av den lokala serien.

Observera att matchen mot Smålandsstenar är flyttad till onsdag 19/9 då deras grabbar ska på skol-hajk på fredagen då matchen skulle ha spelats. Såklart ska de få vara med på det och vi möts istället på Gröndal kl. 19.30 på onsdag efter att det goa gänget i V Södra P07 tränat klart.

Undertecknad tillbringar söndagen i Helsingborg som supporter till VIK F05 på innebandycup så nu måste pastasalladen in i kylskåpet och referatet avslutas.

KÖRT HÅRT I MULLSJÖ, NJUT AV LIVET OCH AV ATT VARA MED I ETT GOTT GÄNG!